Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Σπάζοντας τη σιωπή!

Είναι πλέον γεγονός, πως στον δυτικό κόσμο, αν όχι παγκόσμια, η δεσπόζουσα θεωρία, αυτή της καπιταλιστικής οικονομίας, αποτελεί φυσική τάξη και οι κανόνες της είναι αυτοί που πρέπει να διέπουν, να ελέγχουν και να ρυθμίζουν τις σχεσεις των ανθρώπων και τη δομή των κοινωνιών.
Τα κράτη, κατέχοντας στα χέρια τους, τους νομοθετικούς μηχανισμούς και το μονοπώλιο της βίας, συστηματοποιούν την καταστολή ώστε να διασφαλίσουν τη φυσική αυτή τάξη. Και πια ασφαλέστερη δικλείδα καταστολής από το σύστημα που καλείται σωφρονισμός ! τα κολαστήρια που χρησιμοποιούνται γι αυτόν και οι συνθήκες "επανένταξης" των "αρρωστημένων" κυττάρων του κοινωνικού ιστού, ήδη ταυτίζουν την έννοια του σωφρονισμού με τον ανθρώπινο μηδενισμό. 


Η δικαιοσύνη των μπάτσων, των δικαστών, των δημοσιογράφων που απονέμεται είναι μια ψευδαίσθηση ασφάλειας και ησυχίας, προκειμένου να καταπραϋνθεί ο τρόμος που προκαλεί η καθημερινή ισοπεδωτική βία που ασκεί το κράτος στους υπηκόους του, αλλά και η τέλεια εφαρμογή του απόλυτου ελέγχου και της καταστολής, όσων αντιλαμβάνονται τον παραλογισμό του.
Η ποινικότητα που νομοθετείται εκτός από τον κοινωνικό αποκλεισμό των σκάρτων κομματιών, διαχωρίζει και απομονώνει από την κοινωνία καταστάσεις, τάσεις και διαστροφές που παράγονται από την ίδια.
Δημιουργώντας λοιπόν ένα άλλοθι καθιστά τους φορείς των προηγούμενων, ξένα παρείσακτα σώματα στην κοινωνική πραγματικότητα και όχι γνήσια δημιουργήματά της όπως πραγματικά είναι.
Στην ουσία έχει εφεύρει το μύθο του σωφρονισμού πρώτον για να μετατρέψει τον άνθρωπο σε αξιολύπητο φάντασμα του προηγούμενου εαυτού του, καταρρακώνοντας την αξιοπρέπειά του και εξίσου σημαντικό να απενοχοποιήσει την κοινωνία και να αποκρύψει τον μισανθρωπισμό και την σχιζοφρένειά της, προσδίδοντας τα στους "εγκληματίες" της. 


Στην ταλαιπωρημένη από το φασιστικό καθεστώς Συρία τα πράγματα είναι πιο ωμά και πιο συγκεκριμένα. Ο μύθος του σωφρονισμού εδώ αποκτά μεσαιωνικές διαστάσεις καθώς το κυνήγι των μαγισσών απ' το τρομοκράτος βρίσκει τον πιο ακραίο συμβολισμό του. Φασιστική κυβέρνηση με χαφιέδες, φτώχια και εξαθλίωση εχουν γεμίσει τις φυλακές με κρατούμενους όλων των φύλων και ηλικιών, εκ των οποίων άνω των 285.000 είναι κρατούμενοι συνείδησης. Χιλάδες δράματα στα κελιά της τυραννίας. 


Τα βασανιστήρια, οι εξευτελισμοί, οι βιασμοί και οι σφαγές συνθέτουν μια πραγματικότητα για την οποία το Συριακό καθεστώς μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είναι παγκοσμίως πλέον γνωστό. Καθημερινά παραμορφωμένα από τους ανθρωποφύλακες πτώματα είναι απλά "αριθμοί" που προστίθενται στην φρικαλεότητα και την κτηνωδία των Συριακών κολαστηρίων. 

Είναι όμως υποχρέωση όλης της κοινωνίας να δηλώσει την αλληλεγγύη της και μέσα απο την λαϊκή κατακραυγή να πιεσει να σταματήσει το παιχνίδι θανάτου στις πλάτες χιλιάδων ανθρώπων που υπερασπίζονται την αξιοπρέπειά τους.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΣΥΡΙΑΚΩΝ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ.
ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΕΛΙΑ- ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΑ.
ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΟΤΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ.

1 σχόλιο:

  1. Από τα λευκά κελιά της Τουρκίας, περασαμε στα σκοτεινά κελιά της Συρίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή